Lisa Carletta

Samen gaan wonen met je partner. Wat moet je allemaal regelen?

Samen gaan wonen met je partner. Wat moet je allemaal regelen?

Wanneer je de liefde van je leven hebt gevonden en je bent na (lange) tijd tot de ontdekking gekomen dat je behoefte hebt aan samenwonen dan komt er een hoop op je af. Het is natuurlijk niet alleen een kwestie waar gaan jullie wonen? Maar ook wat je allemaal moet regelen. Hoe doe je de verhuizing? Welke meubels houd je of koop je alles nieuw? Er komt een hoop op je af wanneer je gaat samenwonen en in deze blog lees je alles over de meest voorkomende regelzaken als je gaat samenwonen.

Waar ga je wonen?

De meest belangrijke vraag voordat je überhaupt gaat samenwonen is natuurlijk, waar? Trek jij ben hem of haar in of juist andersom? Als je ver weg gaat wonen is het natuurlijk ook belangrijk dat je zaken regelt zoals werk. Je zult dan natuurlijk een andere baan moeten vinden, of je kunt je werk verplaatsen.

Maar de plek waar je gaat wonen is voor de rest van je leven heel erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan je sociale leven. Zeker wanneer je ver weg gaat wonen kan je sociale leven echt een dreun krijgen van een verre verhuizing. Voordat je enthousiast met de boedelbak op pad gaat is het dus belangrijk dat je samen met je partner een goede afweging maakt waar jullie gaan wonen.

De inrichting van de woning

Wanneer je gaat samenwonen is het ook belangrijk dat je jullie huisje echt tot een fijne plek gaat maken. Het is dan ook belangrijk om je te realiseren dat jullie beide waarschijnlijk een totaal andere smaak hebben. Dat is ook niet erg, maar dit kan best vaak tot gedoe leiden. Daarom is het belangrijk om samen goed in kaart te brengen wat jullie beide belangrijk vinden aan de inrichting.

Zo kun je samen met elkaar de balans op maken wat je wel wilt en wat niet. En mocht je er nu echt niet uitkomen dan kun je altijd als het budget dit toelaat een deskundige inschakelen die je kan helpen bij het inrichten van jullie woning.

Juridische regelzaken

Als je tot over je oren verliefd bent dan lijkt natuurlijk alles rozengeur en maneschijn. Maar hoe mooi het allemaal ook lijkt het is wel belangrijk dat je een beetje realistisch bent en ervoor zorgt dat je het juridisch samen goed geregeld hebt. Het is namelijk altijd goed om ervoor te zorgen dat je duidelijke afspraken op papier hebt.

Denk dan aan afspraken rondom een eventuele break up. Wie blijft dan in de woning? Welke spullen zijn van wie? Het is natuurlijk niet een leuk onderwerp om te bespreken als je nog volop verliefd bent maar wel belangrijk om problemen te voorkomen.

Meer te weten komen

meubels

decoratie

vloerkleden

schilderijen